Eveniment

Sediul Complexului Energetic Oltenia rămâne momentan la Târgu Jiu

Sediul Complexului Energetic Oltenia rămâne momentan la...

Autor: Firuta Flutur, Loredana Ficiu

01.03.2016, 17:59 104

Şedinţa acţionarilor Complexului Energetic Oltenia a fost amânată luni, pentru că, potrivit unor surse, managerul Laurenţiu Ciobotărică se afla la un simpozion în Marea Britanie. Întrevederea a avut loc însă marţi, dar nici cu această ocazie nu s-a luat o decizie în ceea ce priveşte mutarea sediului social al companiei la Bucureşti.

Conform unor surse, în cadrul întâlnirii s-a pus în vedere efectuarea unui studiu de impact, după ce, în ultima lună, mii de oameni au ieşit în stradă şi au solicitat ca propunerea venită din partea Consiliului de Supraveghere să fie respinsă, iar sediul să rămână la Târgu Jiu.

Senatorul Dian Popescu a precizat că a purtat discuţii în acest sens cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

”Eu nu cred că sediul se va mai muta în aceste momente la Bucureşti şi, cu siguranţă, aceasta va fi şi decizia AGA. Am discutat cu domnul ministru toate posibilităţile prinderii Complexului Energetic Oltenia în Sistemul de Securitate Energetică Naţională. M-a lăsat plăcut surprins, cel puţin pentru moment, că era foarte bine pregătit şi cunoaşte problemele CEO şi am căzut de comun acord că această entitate energetică trebuie să rămână de siguranţă energetică naţională, va avea aproape primul rol”, a precizat senatorul Dian Popescu.

Fostul manager al CEO, Laurenţiu Ciurel, a declarat că decizia de mutare a sediului va fi readusă în discuţie.

”Indiferent de soluţia la care se va ajunge, poate exista oricând o readucere a temei pe tapet. Trebuie să fim foarte circumspecţi şi să citim foarte bine legislaţia, pentru că noi acum nu avem de-a face cu o şedinţă AGA ordinară. Avem de-a face cu o şedinţă AGA amânată”, a precizat Laurenţiu Ciurel, fost manager al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO