Eveniment

Sefa pe fonduri europene pentru HR a fost demisa

07.02.2010, 23:10 115

Cristina Iova, 45 de ani, directorul Autoritatii de Management aProgramului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea ResurelorUmane (AMPOSDRU), a fost demisa din functie saptamana trecuta, audeclarat pentru ZF surse din cadrul institutiei.

Iova conducea autoritatea de management care gestioneazafondurile europene pentru resurse umane in valoarea de 4,2 mld.euro, considerate a fi "gura de oxigen" de care au nevoiecompaniile pentru a traversa perioada de declin economic si pentrua reincepe angajarile. Din 260 de milioane de euro, cat a avutRomania la dispozitie pentru anul 2007, doar 70 mil. euro au intratefectiv in buzunarele beneficiarilor pana in prezent.

Iova nu a putut fi contactata pentru comentarii. Contactati deZF, reprezentantii Ministerului Muncii, in subordinea caruia seafla AMPOSDRU, au declarat ca face o comunicare oficiala in zileleurmatoare, sustinand ca Iova va continua sa lucreze in cadrulinstitutiei, fara sa confirme sau sa infirme informatia cu privirela demiterea acesteia.

Absolventa a Facultatii de Planificare si Cibernetica Economicadin cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu unmasterat la Universitatea din Bucuresti in domeniul PoliticilorPublice si Administratie Publica, Iova a primit in toamna anuluitrecut titlul de doctor in economie.

Ea a lucrat intotdeauna la stat, la inceputul cariereispecializandu-se in politicile de pensii si protectie sociala(1992). Patru ani mai tarziu, a venit la Ministerul Muncii, unde alucrat initial in cadrul Directiei Generale de Munca si ProtectieSociala, pozitie pe care a stat pana in 2005. In acelasi timp, inintervalul 2001 - 2005, a fost director in cadrul directiei decontractare pe fonduri Phare pentru dezvoltarea resurselorumane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO