Eveniment

Seful ArcelorMittal Galati catre Guvern: Accelerati lucrarile de infrastructura!

03.05.2009, 21:21 23

Conducerea ArcelorMittal Galati a cerut Guvernului sa accelereze implementarea proiectelor de infrastructura, asigurand astfel o crestere a consumului de otel, a declarat directorul general al companiei, Augustine Kochuparampil.

Solicitarea a fost facuta de o delegatie a combinatului la o intalnire cu reprezentantii Guvernului, ce a avut loc in urma cu cateva saptamani.
"Noi nu am cerut si nu ne dorim un ajutor special pentru unitatea noastra de la Galati. Ce lucruri bune se vor face pentru intreaga economie vor fi bune si pentru noi. Ce am prezentat reprezentantilor Guvernului a fost un set de lucruri pentru a se imbunatati consumul de otel. In primul rand, ar fi ca Guvernul sa adopte masuri prin care sa mareasca viteza de implementare a proiectelor de infrastructura", a spus Kochuparampil.
Potrivit acestuia, o alta propunere vizeaza adoptarea unor masuri care sa incurajeze bancile sa reia creditarea.
ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. Ponderea afacerilor combinatului de la Galati al ArcelorMittal in PIB-ul Romaniei a fost anul trecut de 1,33%. Compania este totodata cel mai mare exportator al tarii, cu o contributie in 2008 de circa 3,8% la totalul exporturilor.
Intrebat daca se va respecta graficul investitiilor de 1,5 mld. dolari anuntate la ArcelorMittal Galati, pentru urmatorii cinci ani, reprezentantul companiei a raspuns ca in linii mari acest lucru se va face. In opinia directorului general, s-a atins deja limita inferioara a productiei si este de asteptat un reviriment in partea a doua a anului.
"Credem ca mai mult sau mai putin am atins deja nivelul cel mai de jos al crizei. Se pare ca va continua si in al doilea trimestru si dupa aceea speram sa vedem unele semne de imbunatatire", a mai spus Kochuparampil.
Daca ArcelorMittal Galati producea anul trecut, in medie, 300.000 tone de otel pe luna, in ultimele cinci-sase luni atinge doar 40-50% din acea cantitate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO