Eveniment

Şeful Eurogroup este criticat pentru declaraţia că ţările din zona euro au risipit bani pe alcool şi femei

Jeroen Dijsselbloem, şeful Eurogroup

Jeroen Dijsselbloem, şeful Eurogroup

Autor: Catalina Apostoiu

23.03.2017, 00:00 277

Lui Jeroen Dijsselbloem, şeful Eurogroup, grupul miniştrilor de finanţe din zona euro, i se cere să demisioneze după ce acesta a refuzat să-şi ceară scuze pentru că ar fi declarat că ţările europene lovite de criză şi-au risipit banii pe „băutură şi femei“, scrie Financial Times. La o audiere la Parlamentul European, Dijsselbloem a declarat că nu-şi va cere scuze după ce asupra lui s-au exercitat presiuni să se distanţeze de comentariile percepute drept un atac împotriva ţărilor sudice ale blocului, ca Spania, Portugalia, Italia şi Grecia.

„În timpul crizei euro, ţările nordice au dat dovadă de solidaritate cu ţările afectate de criză. Ca social-democrat, consider că solidaritatea este extrem de importantă. Însă avem cu toţii obligaţii. Nu poţi cheltui toţi banii pe băutură şi femei şi apoi să ceri ajutor“, a declarat şeful Eurogroup pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung. Gabriel Mato, membru al parlamentului spaniol, a declarat că aceste comentarii sunt „absolut inacceptabile“ şi o insultă adusă statelor membre, susţinând că Dijsselbleom şi-a pierdut „neutralitatea“ ca şef al Eurogroup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO