Eveniment

Şeful FRF ameninţă că va cere despăgubiri de două milioane euro dacă meciul amical România-Argentina nu se va mai ţine

Şeful FRF ameninţă că va cere despăgubiri de două milioane euro dacă medciul amical România-Argentina nu se va mai ţine

Autor: Tone Adrian

26.07.2011, 14:43 426

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, adeclarat, marţi, într-o conferinţă de presă că în cazul în caremeciul România-Argentina nu se va mai disputa va cere despăgubirifederaţiei sud-americane mai mari de două milioane de euro.

"Am încheiat scrisoarea către preşedintele Julio Grondona cuprecizarea că mă voi adresa FIFA în cazul în care nu va avea locpentru daune substanţiale, dar nu mă interesează asta. Se înţelegecă neparticiparea unor jucători atrage după sine penalităţi. Dacănu mai vin îi dau în judecată. În afara faptului că îmi dau baniiînapoi cei de la World XI, ei au contract cu federaţiaargentianiană şi vedem ce va judeca Comisia de Disciplină a FIFA şiapoi TAS-ul în mod cert, pentru că aşa scrie în clauzele finale delitigii. Eu le voi cere mulţi bani, în mod cert. Nu ştiu ce se vadecide. Două milioane de euro? Mai puneţi peste... Eu nu pot să-mibat joc de oamenii ăştia. România trăieşte într-o stare emoţionalăde ceva timp că vine Argentina, vine Messi. Starea asta de emoţii aunui om nu i-o poţi cumpăra", a declarat Sandu.

Oficialul FRF a precizat că federaţia a plătit două din celetrei rate pentru indemnizaţia echipei naţionale a Argentinei:"Contractul cuprindea şi costurile, 1.200.000 de dolari, adică935.000 de euro, însemna doar indemnizaţia lor. Conformcontractului au fost plătite două din cele trei rate, una la 12ianuarie 2011 şi alta la 1 aprilie în acest an. Apoi 200.000 deeuro costau biletele de avion, şi 50.000 de euro sejurul dinRomânia, de cazare şi transport local. Aveam prevăzute până şilocurile din tribune. Pentru federaţie şi toţi ceilalţi parteneriefortul este uriaş, iar emoţiile suporterilor le-am simţit. Maiaveam de plată o rată de 40 la sută, mai erau 480.000. Nu senegocia, dacă nu veneau cu acei jucători nu le mai dădeam banii.Dacă nu vin deloc îmi dau banii înapoi, dar nu mă încălzeşte, nuăsta este scopul meu".

Sandu consideră că în cazul suspendării meciului cu Argentina,Federaţia Română de Fotbal nu are nicio vină şi consideră că nicivarianta înlocuirii adversarului cu selecţionata Portugaliei nueste o soluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO