Eveniment

Şeful grupării despre care se spune că face şi desface guverne vine joi la Bucureşti, la invitaţia lui Isărescu şi a Clubului de la Roma. În aceeaşi zi, peste ocean, se decide soarta economiei mondiale

Şeful grupării despre care se spune că face şi...

Autor: Ştefan Stan

14.10.2013, 15:27 19282

Vicontele Etienne Davignon, unul dintre cele mai influente personaje la nivel politic din lume, vine joi la Bucureşti pentru a ţine un discurs la BNR cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

Pe lângă Davignon, la conferinţă va mai participa şi Ugo Bardi, profesor la Universitatea din Florenţa şi membru marcant al Clubului de la Roma.

Clubul de la Roma a fost înfiinţat în 1968 în Italia, propunându-şi să îi aducă la aceeaşi masă pe principalii lideri politici ai lumii.

► Preşedintele grupului Bilderberg, unul dintre cei mai influenţi oameni ai lumii a vorbit la Bucureşti despre criza economică mondială. "Povestea Greciei trebuie să ia sfârşit, se poate repeta în altă ţară"

► Putem ieşi din criză? „Yes, we can!“ Dar unde sunt soluţiile? Până una-alta, să nu fim depresivi mai mult decât este necesar

Înainte de 1989, din Clubul de la Roma a făcut parte şi Mircea Maliţa, fost ministru al învăţământului în regimul lui Nicolae Ceauşescu.

După 1990, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost şi el inclus pe lista membrilor Clubului de la Roma, precum şi în clubul Bilderberg.

Secretarul General al Clubul din România este Liviu Tudor, unul dintre cei mai importanţi proprietari şi dezvoltatori imobiliari din Bucureşti. 

Folclorul spune că Grupul Bildenberg are capacitatea de a alege viitorii lideri politici ai lumii.

Vicontele Etienne Davignon este Preşedintele Grupului Bilderberg, o organizaţie care include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Reuniunile grupului au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului Bildenberg au fost magnaţii David Rockefeller şi familia de bancheri Rotschild.

Joi, 17 octombrie, este ziua limită până la care Congresul american trebuie să ajungă la un acord cu guvernul pentru majorarea plafonului de îndatorare. Dacă până la această dată cele două părţi nu ajung la un acord, SUA va intra în incapacitate de plată (default) pentru prima dată după mai bine de două secole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO