Eveniment

Şeful OMV,Wolfgang Ruttenstorfer, pus sub acuzare pentru tranzacţii pe bază de informaţii privilegiate

Şeful OMV,Wolfgang Ruttenstorfer, pus sub acuzare pentru tranzacţii ilegale pe bursă
17.11.2010, 16:52 147

CEO-ul grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al companieipetroliere Petrom, a fost pus sub acuzare de procurorii austriecipentru tranzacţii bursiere pe bază de informaţii privilegiate(insider trading), informează Reuters.

Acuzarea lui Wolfgang Ruttenstorfer a fost confirmată de ThomasVecsey, purtătorul de cuvânt al procuraturii austriece.

Ancheta împotriva CEO-ului grupului OMV a început în urmă cu maimulte luni şi vizează vânzarea pachetului pe care companiaaustriacă îl deţinea la grupul maghiar MOL.

Wolfgang Ruttenstorfer a respins acuzaţiile, afirmând că nu afăcut nimic incorect. "Eu am acţionat corect mereu. Nu văd niciunmotiv să demisionez", a spus executivul

După ce a eşuat în realizarea unei fuziuni cu MOL, OMV a vândutîn martie 2009 participaţia de 21% la compania maghiară. CEO-ulOMV. Wolfgang Ruttenstorfer a anunţat însă cu o săptămână înaintede publicarea tranzacţiei că nu intenţionează să vândă. Cu toateacestea, el cumpărat în acest interval acţiuni OMV în valoare de620.000 de euro, care au crescut în valoare după anunţulvânzării.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom (SNP), cea mai marecompanie românească, şi deţine totodată în România o reţea debenzinării sub brandul propriu. Grupul controlează 51% dinacţiunile Petrom, Ministerul Economiei are o participaţie de 20,6%,iar Fondul Proprietatea deţine o participaţie de 20,11%, restultitlurilor fiind listate la bursă.

Citiţi povestea CEO-ului OMV, Wolfgang Ruttenstorfer,aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO