Eveniment

Şeful OPSPI şi-a dat demisia. Dan Diaconescu va fi cercetat pentru înşelăciune

Şeful OPSPI a depus plângere penală împotriva lui Dan Diaconescu pentru înşelăciune în scandalul privatizării Oltchim şi şi-a dat demisia

Autor: Andrei Chirileasa

03.10.2012, 11:23 2486

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a sesizat astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, prin inducerea în eroare a statului roman şi opiniei publice în ce priveste existenţa la dispoziţia sa a sumei de circa 200 de milioane de lei (45 mil. euro) necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Oltchim Râmnicu-Vâlcea, potrivit OPSPI.

"Se apreciază că activitatea infracţională reclamată a fost sâvârşită prin multiple acţiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al licitaţiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. şi a drepturilor decurgand din această calitate, de către numitul Diaconescu Cristian Dan. Se apreciază de asemenea că activitatea infracţională reclamată prezintă elemente transfrontaliere. Se apreciază că, în cadrul activităţii infracţionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane. Se apreciază că prin activitatea infracţională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activităţii S.C. Oltchim S.A. şi OPSPI", se arată într-un comunicat al insituţiei.

În acelaşi document, Remus Vulpescu, şeful OPSPI, îşi exprimă regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim şi îşi anunţă demisia din funcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO