Eveniment

Seminar ZF: operatorii de comunicaţii şi energie ar putea colabora la construcţia reţelelor

Autor: Ştefan Vrabie

16.06.2011, 23:58 660

Rata încă redusă de penetrare a serviciilor de internet înoraşele mici şi din mediul rural, precum şi posibila colaboraredintre operatorii de comunicaţii şi cei de energie la construcţiaîn comun a reţelelor fac din România una dintre cele maiinteresante pieţe din regiune în următorii ani, potrivitparticipanţilor la seminarul "Piaţa telecom, încotro? Potoperatorii de utilităţi să intre cu infrastructura lor în aceastăluptă?", organizat de ZF în parteneriat cu compania ECITelecom.

"Companiile sunt nevoite să meargă spre convergenţă pentru căpână la 70% din costurile necesare implementării unei reţele suntcosturile de construcţie. Cooperarea între furnizorii de diferitetipuri de reţele duce la scăderea semnificativă a costurilor, iarastfel este posibilă implementarea mai rapidă a reţelelor în zonelerurale sau izolate", a declarat Cătălin Marinescu, preşedinteleAutorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"În România sunt multe oportunităţi de creştere, pentru căserviciile de internet au încă o penetrare redusă în multe zone.Dar şi primăriile şi companiile de utilităţi, ca parte a unorreţele smart grid, sunt potenţiali clienţi", a declarat YoavGazelle, preşedinte & director general al diviziei de Businesspentru Europa a ECI Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO