Eveniment

Semnal de alarmă. România are a şaptea cea mai mare creştere a deficitului comercial din UE

Semnal de alarmă. România are a şaptea cea mai mare...

Autor: Răzvan Botea

19.06.2018, 00:00 87

Deficitul comerţului exterior cu bunuri s-a adâncit cu 500 de milioane de euro în primele patru luni din 2018 în România, până la 2,8 mld. euro, arată datele Eurostat.

România se situează pe locul 7 în Uniunea Euro­peană în privinţa creşterii deficitului comercial în perioada ianuarie-aprilie 2018 prin comparaţie cu aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Astfel, valoarea im­porturilor a depăşit-o pe cea a ex­porturilor româneşti cu 3,8 miliarde de euro în primele 4 luni din an, potrivit datelor oferite de Eurostat.

„S-a atras atenţia asupra acestei dinamici a deficitului comercial în ultima vreme în România şi au existat semnale şi din partea unor oficialităţi, îndeosebi Banca Centrală, asupra peri­colului pe care îl reprezintă această dinamică. Era de aşteptat ca lucrurile să evolueze în această direcţie pentru că în România asistăm la o creştere a veni­tu­rilor şi evident că o parte din aceste veni­turi  s-au îndreptat către pro­duse de im­port, lucru care a contribuit la de­teriorarea balanţei come­rciale“, a declarat pentru ZF Aurelian Dochia, analist financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO