Eveniment

Senatorii şi-au votat bugetul pentru anul 2017: 120 mil. lei, cu 40 de milioane de lei mai puţin decât anul trecut

Senatorii şi-au votat bugetul pentru anul 2017: 120 mil....

Autor: Dana Stanila

16.01.2017, 17:05 305

Astfel, bugetul se ridică la 121.576 mii lei, dintre care cheltuieli curente - 115.829 mii lei, cheltuieli de capital - 5.747 mii lei.

''La fundamentarea bugetului propus de Senatul României pentru anul 2017 s-au avut în vedere următoarele: la titlul ”Cheltuieli de personal”, asigurarea creditelor necesare pentru plata indemnizaţiilor senatorilor, a salariilor personalului angajat în aparatul Senatului şi a contribuţiilor aferente acestora către bugetul general consolidat, a sumei forfetare cuvenite senatorilor pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare şi a diurnelor de deplasare ale senatorilor, în ţară şi în străinătate. La ”Bunuri şi servicii”, bugetul asigură cheltuielile necesare funcţionării şi întreţinerii sediului Senatului, cheltuielile privind deplasările în ţară şi în străinătate a senatorilor şi personalului, cheltuielile pentru asigurarea materialelor necesare activităţii instituţiei, cheltuieli de protocol şi reprezentare, precum şi alte cheltuieli cu bunuri şi servicii'', a anunţat senatorul PSD Doina Fedorovici în cadrul şedinţei de plen a Senatului.

Bugetul Senatului pentru anul 2017 a fot adoptat cu 90 de voturi pentru, cinci abţineri şi şapte voturi împotrivă. De asemenea, în proiect este prevăzut şi bugetul alocat Adunării Parlamentare NATO, ce va avea loc în octombrie 2017, în valoare de 3157 mii lei.

''Acesta cuprinde cheltuieli de natura bunurilor şi serviciilor în sumă de 1590 mii lei şi cheltuieli de capital, în sumă de 1567 mii lei, fonduri ce vor fi solicitate ulterior în funcţie de execuţia bugetară'', a precizat Federovici.

Bugetul Senatului pentru 2016 a fost de aproximativ 160 milioane de lei.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat duminică seara că bugetul Administraţiei prezidenţiale, al Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi al SRI, SIE şi al altor instituţii, cu excepţia ministerelor, vor fi reduse cu aproximativ 20%, el arătând că 2017 trebuie să ''chivernisim'' mai bine banii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO