Eveniment

Senatorul Daniel Zamfir, iniţiatorul legii darea în plată, a trecut la ALDE

Senatorul Daniel Zamfir, iniţiatorul legii darea în...

Autor: Ana Petrescu

17.06.2018, 11:25 163

"Nici azi nu sunt exclus din PNL, acel Consiliu nu a mai fost convocat de Orban. Am rămas pentru că am crezut că Orban nu reprezintă vocea, că el şi camarila sunt doar un derapaj. Nu mai pot continua în PNL. PNL a pierdut din cauza lui Orban bunul cel ma de preţ pe care l-a clădit, şi anume brandul de apărător al libertătăţilor oamenilor. Azi, PNL este apărătorul abuzurilor. E poate cea mai ruşinoasă eră a PNL, cu cel mai ruşinos preşedinte", a declarat Daniel Zamfir.

Acesta spune că a decis să meargă alături de ALDE pentru că "mai devreme sau mai târziu liberalii care iubesc democraţia ne vom întâlni aici (n.r. ALDE). Nu e un troc între mine şi Tăriceanu. Nu am venit îmn ALDE pentru funcţii".

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la rându său, că partidul va susţine mai departe proiectele lui Zamfir. "La PNL semnalele pe care le-a dat Daniel Zamfir, proiectele de legi pe care le-a promovat, cele legate de limitarea sau evitarea abuzurilor în zona sistemului bancar au trecut prin Senat prin votul PSD şi ALDE, sunt în Cameră şi sper să fie adoptate şi de Cameră", a spus Tăriceanu.

Daniel Zamfir a anunţat sâmbătă că va pleca din PNL, după ce în luna martie conducerea PNL a anunţat că va propune excluderea sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO