Eveniment

Sera de legume cu 370.000 de la UE

17.01.2010, 23:18 3826

Sirhagro Prod din comuna Stanesti, judetul Gorj, firma care afost infiintata anul trecut special pentru accesarea de fondurieuropene, va construi o sera si va achizitiona utilaje agricole,investitie pentru care urmeaza sa primeasca fonduri nerambursabilede 370.000 de euro.
"Lucrez de mai multi ani in agricultura si aveam in proiectconstructia unei sere moderne dotata cu utilaje de ultima ora,astfel incat multe procedee pentru cultura legumelor sa fiemecanizate. Stiam de posibilitatea de a accesa fonduri si am mersla o firma de consultanta care ne-a ajutat sa realizam proiectul",spune Vasile Hostopan, administratorul Sirhagro Prod.
Firma a fost infiintata anul trecut si cateva luni mai tarziu, inseptembrie, a fost depus proiectul pentru accesarea baniloreuropeni. " Evaluarea a mers destul de repede, astfel incat inianuarie semnam contractul de finantare cu Ministerul Agriculturii,Padurilor si Dezvoltarii Rurale."
Proiectul "Infiintare sera pentru productia si prelucrarea delegume" a fost depus in cadrul Programului National de DezvoltareRurala (PNDR), masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole"."Sera va fi pe o suprafata de 6.400 de metri patrati, impartita indoua module. Pe langa sera avem in vedere sa achizitionam tot prinintermediul proiectului un tractor, motosape, utilaje specificepentru lucrarile in sera si sisteme de incalzire pentru sera. Vomproduce rosii, ardei, castraveti si salata verde", spuneHostopan.
Perioada de implementare a proiectului este de trei ani. "Cel maimare impediment in acest moment il reprezinta sursele proprii pecare trebuie sa le aducem pentru demararea investitiei, deoarecefondurile europene vin ulterior, prin decontare. Vom incerca labanci, insa avand in vedere ca firma nu are istoric, fiindinfiintata doar de un an, credem ca vom obtine mai greu banii. Inaceasta situatie vom incerca sa ne sustinem din surse proprii sidin credit pe persoana fizica."
In sera pe care Vasile Hostopan o va construi vor fi angajate patrupersoane, dar si zilieri in perioada de plantare si recoltare alegumelor.

Cine ia banii:
Compania: Sirhagro Prod, comuna Stanesti, judetulGorj
Obiect de activitate: productia si prelucrareafructelor si legumelor
Proiectul: "Infiintare sera pentru productia siprelucrarea de legume"
Suma pe care o primeste de la UE: 370.000 deeuro
Proiectul a fost depus in septembrie 2009 incadrul PNDR
Evaluarea dosarului a fost realizata in 3luni
Finantator: surse proprii si/sau credit bancar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO