Eveniment

Serena Williams: Simona Halep joacă foarte bine, munceşte din greu pentru fiecare punct

Serena Williams: Simona Halep joacă foarte bine,...

Autor: Luminita Turcu

23.08.2015, 12:11 7437

"Simona joacă foarte bine. A fost în finală săptămâna trecută, munceşte din greu pentru fiecare punct şi joacă bine în mod constant. Când m-a învins la Singapore, a jucat foarte bine. A avut o dorinţă de răzbunare incredibilă. Sper să fiu pregătită dacă decide să facă asta din nou", a declarat Williams.

Presa americană notează că Serena Williams ar putea deveni prima jucătoare care se impune a doua oară consecutiv la Cincinnati, o premieră de la înfiinţarea competiţiei. Williams s-a impus şi anul trecut în finală cu Ana Ivanovici, scor 6-4, 6-1.

Conform previziunilor de pe site-urile specializate în tenis, Williams se va impune în meciul cu Halep în trei seturi.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva sârbă Jelena Jankovici, locul 25 WTA, calificându-se în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, fază în care va evolua, duminică, nu înainte de ora 22.00, împotriva americancei Serena Williams, locul 1 WTA.

În urma acestui rezultat, Halep va urca, începând de luni, pe locul 2 WTA. Clasamentul WTA de săptămâna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiţie care va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întâlni înaintea finalei pe Serena Williams.

Până atunci, Halep va juca, la Cincinnati, pentru a şaptea oară împotriva numărului 1 mondial, care a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-4, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 14.

Scorul partidelor dintre Halep şi Serena Williams este de 5-1 în favoarea americancei. Ele s-au întâlnit ultima dată, în martie, în semifinalele turneului de la Miami, când Williams a câştigat cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5.

În octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, Halep a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO