Eveniment

Serial fonduri europene: Un birou de arhitectura a luat 20.000 € de la UE pentru echipament IT

20.09.2009, 23:49 1192

Firma de proiectare Arh-Line Studio din Iasi, care anul trecut arulat afaceri de peste 230.000 de euro, va primi fonduri europenede 20.000 de euro pentru achizitionarea de calculatoare,imprimante, plotere si softuri IT, in urma depunerii si semnariiunui proiect in cadrul Programului Operational Regional"Sprijinirea microintreprinderilor".
Proiectul "Achizitie echipamente si soft IT" are o valoare totalade 36.000 de euro si va fi implementat pe o perioada de un an, indoua etape.
"Doream sa extindem echipa de proiectare si totodata sa inlocuimdin echipamentele IT si am avut aceasta oportunitate in accesareafondurilor europene. Daca nu semnam contractul pentru acest proiectprin care sa primim fonduri nerambursabile, am fi realizat numaipartea de achizitie de softuri", spune Adrian Tudorache,administratorul Arh-Line Studio.
Firma a depus proiectul anul trecut in luna mai, iar contractul afost semnat in iunie anul acesta. "Am simtit diferenta de cursvalutar, iar pretul echipamentelor pe care vrem sa le achizitionamnu a scazut decat pentru cateva softuri", explica Tudorache. Pentrupartea de cofinantare, firma a reusit sa obtina printr-un creditdoar jumatate din banii de care avea nevoie. "Merge foarte greuimplementarea proiectului pentru ca sunt probleme mai ales cudisponibilitatile financiare. Am reusit sa accesam o linie decredit, dar doar pentru jumatate din valoarea proiectului, bani pecare ii vom utiliza pentru a realiza primele achizitii", spuneadministratorul Arh-Line Studio.
Firma va face primele achizitii la sfarsitul lui septembrie pentruechipamente care vor fi achizitionate din Romania.
Arh-Line Studio realizeaza servicii de proiectare constructiicivile si industriale, urbanism si design. "Lucram atat pentrupersoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Anul acesta,pentru persoanele fizice, comenzile au scazut cu
10-15% si sunt in special persoanele care doresc sa-si construiascao locuinta. Un avantaj pentru businessul nostru este ca oferimservicii de proiectare pentru firmele care acceseaza fondurieuropene prin FEADR pentru constructia de pensiuni de exemplu siacestia sunt clientii pe care ne bazam anul acesta", explicaTudorache.
In urma implementarii proiectului, firma va crea doua locuri demunca. "Avem in prezent patru angajati si trebuie sa mai angajamdoi oameni. Avem nevoie de o echipa extinsa, insa anul acesta esteo perioada mai dificila pentru angajari."

Cine ia banii:

Compania: Arh-Line Studio, Iasi
Obiect de activitate: servicii de proiectare constructii civile siindustriale, urbanism si design
Proiectul: "Achizitie echipamente si soft IT"
Valoarea totala a proiectului: 36.000 de euro
Suma pe care o primesc de la UE: 21.000 de euro
Cifra de afaceri in 2008: 230.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO