Eveniment

Sfârşitul unei ere: Autorităţile din Statele Unite au votat eliminarea regulilor care asigură neutralitatea Internetului, permiţând furnizorilor să controleze conţinutul accesat de utilizatori

Sfârşitul unei ere: Autorităţile din Statele Unite au...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

15.12.2017, 12:12 585

Comisia Federală americană a Comunicaţiilor (FCC) a votat eliminarea regulilor din 2015 care asigură neutralitatea internetului în Statele Unite, permiţând, astfel, furnizorilor de servicii de Internet să controleze conţinutul accesat de consumatori, potrivit Reuters.

Aprobarea propunerii lansate de preşedintele FCC, Ajit Pai, reprezintă o victorie pentru furnizorii de servicii de internet precum AT&T, Comcast şi Verizon Communication şi le oferă putere asupra conţinutului pe care îl pot accesa consumatorii, scrie Reuters.

Mai multe companii, printre care Alphabet şi Facebook i-au solicitat lui Pai, numit în funcţie de preşedintele Donald Trump, să păstreze regulile din timpul mandatului preşedintelui Obama, care împiedică furnizorii de servicii să blocheze sau să îngreuneze accesul sau să taxeze mai mult pentru un anumit tip de conţinut. Noile reguli oferă furnizorilor de Internet puteri sporite pentru a schimba modul în care consumatorii accesează Internetul, dar trebuie să aibă noi cerinţe de transparenţă care îi vor obliga să dezvăluie utilizatorilor orice schimbare.

FCC a precizat că noile reguli vor intra în vigoare în câteva luni după ce Biroul de Management şi Buget al Casei Albe (White House Office of Management and Bugdet) le aprobă formal.

Pai a argumentat că regulile din 2015 atenuau competiţia şi inovaţia în rândul furnizorilor de servicii.

Furnizorii de servicii de Internet susţin că nu vor bloca sau îngreuna conţinutul legal, dar s-ar putea implica în plata prioritizată a conţinutului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO