Eveniment

Sima si Pascariu au 120 de muncitori portughezi pe santier

27.11.2007, 19:30 64

Grupul portughez Mota-Engil, unul dintre antreprenorii generali ai proiectului rezidential Romfelt Plaza, format din 616 apartamente, a angajat 120 de muncitori portughezi pe santierul amenajat in apropierea lacului Fundeni din Capitala.
Dezvoltatorul proiectului, firma Romfelt Real Estate, ii are printre actionari pe Cristian Sima, fost membru al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, si pe Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac.
"Aproape 90% dintre muncitorii firmei Mota Engil sunt adusi din Portugalia. Este vorba de circa 120 de oameni. Pot spune ca lucrarile merg intr-un ritm foarte bun, astfel ca antreprenorii au, la trei luni de la inceperea lucrarilor, un avans de patru saptamani fata de graficul initial", a declarat Adrian Lustig, unul dintre actionari si presedinte al consiliului de administratie al companiei.
Cristian Sima a fost initial actionarul unic al acestui proiect, care implica o investitie estimata la 73 de milioane de euro. Ulterior, acesta a atras in afacere pe avocatii Calin Andrei Zamfirescu si Stan Tarnoveanu, bancherul Dan Pascariu, scriitorul si omul de afaceri Adrian Lustig, dar si un investitor strategic - fondul de investitii sloven Aktiva Invest, care a ajuns sa detina 50% din acest proiect, in urma a doua tranzactii cu o valoare cumulata de circa 15 milioane de euro.
Cea de-a doua tranzactie cu slovenii a fost incheiata in august 2007, moment in care inca nu erau obtinute autorizatiile de constructie si nu era semnat contractul cu antreprenorul general, Bog'art. Pana in prezent au fost vandute circa 90 de apartamente din proiect, preturile de vanzare fiind de 1.200 euro/metrul patrat construit, plus TVA. Intregul ansamblu este format din noua blocuri cu 4, 16 sau 24 de etaje, a caror finalizare este programata pentru anul 2009.
"Din cate stiu, va fi primul bloc de locuinte cu 24 de etaje din Bucuresti, la momentul finalizarii", spune Lustig.
Romfelt Plaza este format din apartamente cu una, doua, trei si patru camere, proiectul fiind finantat de Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO