Eveniment

Simona Halep s-a calificat la Roma fără să joace. Madison Keys, adversara sa din sferturi, a anunţat retragerea înaintea meciului

Simona Halep s-a calificat la Roma fără să joace....

Autor: Andrei Pal, Mediafax

17.05.2018, 17:38 104

Astfel, Simona a ajuns în "sferturile" turneului de la Roma şi a trecut, din nou, peste Caroline Wozniacki în clasamentul live, profitând de problemele fizice cu care se confruntă adversara pe care o conduce cu 5-1 în meciurile directe.

Miercuri, în meciul câştigat în două seturi strânse cu Donna Vekic, 7-6(2), 7-6(0), Keys a cerut intervenţia fizioterapeutului din cauza unor probleme pe care le-a avut la spate, nu a putut respira cum trebuie şi a fost influenţată pe durata întregii partide, iar joi istoria s-a repetat. La scurt timp după ce a anunţat că nu se va prezenta pentru meciul contra Simonei, Keys a comunicat şi motivul care a făcut-o să nu poată intra pe teren: o accidentare la coaste, care a făcut-o să nu fie la 100% înaintea duelului cu jucătoarea din Constanţa.

Finalistă pe zgura verde de la Charleston deşi nu e o jucătoare care să iubească să joace pe suprafaţa roşiatică, Keys nu a vrut să-şi pună în pericol prezenţa la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului. Ocupantă a locului 14 în ierarhia WTA, reprezentanta Statelor Unite ale Americii are şansa unui rezultat bun pe zgura de la Paris, în funcţie de tragerea la sorţi.

Ce urmează pentru Simona

Odată scăpată de un meci greu, Simona va înlocui partida cu Keys cu un antrenament ceva mai lung şi mai dinamic în compania lui Darren Cahill. Scutită de efort, constănţeanca aşteaptă meciul dintre Sloane Stephens (10 WTA) şi Caroline Garcia (7 WTA) pentru a-şi afla adversara din sferturile de finală ale competiţiei de la Foro Italico. Împotriva lui Stephens, câştigătoare la US Open, Simona conduce cu 5-2 la întâlnirile directe şi cu 2-0 în meciurile jucate pe zgură, în timp ce statistica împotriva franţuzoaicei arată un 3-1 pentru Simona, cu toate meciurile jucate în afara suprafeţei roşii.

Acum, următoarea miză a Simonei e păstrarea locului 1 în ierarhia mondială şi obţinerea statutului de favorită principală la Roland Garros. Cum prima condiţie a fost îndeplinită, Halep ajungând deja în "sferturi", Simona are nevoie doar să ajungă cu un tur mai departe decât marea sa rivală, Caroline Wozniacki.

Învingătoare în faţa lui Alison Van Uytvanck (6-1, 6-4) în primul tur, Caroline Wozniacki o va înfrunta în această seară, în jurul orei 22:00, pe ucraineanca Anastasia Sevastova (20 WTA) pentru un loc în "sferturi". O înfrângere a danezei e sinonimă cu asigurarea locului 1 şi statutului de favorită la Roland Garros pentru Halep.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO