Eveniment

Softiştii care dezvoltă programe de gestiune şi contabilitate oferă soluţii IT pentru TVA defalcat

Softiştii care dezvoltă programe de gestiune şi...

Autor: Dan Straut, Mediafax

11.09.2017, 17:12 366

„În România activează cca 600.000 de companii mici şi medii, însă conform unui raport al Băncii Naţionale doar 60% din acestea reuşesc să-şi conserve poziţia de piaţă. 35% dintre IMM-uri înregistrează scăderi considerabile ale cifrei de afaceri şi devin microîntreprinderi. De asemenea, doar 5% dintre microîntreprinderile româneşti reuşesc să devină IMM-uri într-un orizont de cinci ani. Printre cauzele acestui regres se află slaba utilizare a soluţiilor informatice, ceea ce face ca managementul acestor companii să fie lipsit de suport decizional şi de control asupra afacerii”, se arată în comunicat.

Entersoft Expert „se adresează acestei categorii de organizaţii pentru care soluţiile ERP clasice sunt prea scumpe, prea complexe, necesitând investiţii considerabile în infrastructură IT, dar şi timp îndelungat de implementare. Versiunea Expert oferă toate funcţionalităţile necesare unei companii mici şi poate fi instalată pe serverele beneficiarului, dar şi accesată din cloud, ceea ce duce la reducerea costurilor cu infrastructura şi scurtarea timpului de implementare.

„Practic, o companie mică poate avea acces în doar una-două luni la un ERP complet, plătind un abonament anual de la 150 de euro pentru un utilizator. Implementarea include şi analiza de business, personalizarea soluţiei şi cursurile pentru utilizarea soluţiei. Majoritatea companiilor aleg versiunea cloud, care este mai accesibilă şi nu implică investiţii în echipamente. Astfel, cu un cost accesibil, antreprenorul sau directorul unei companii mici sau mijlocii poate avea vizibilitate deplină asupra afacerii şi poate şti în orice moment situaţia reală a vânzărilor, încasărilor, debitelor, cheltuielilor şi profitabilităţii”, afirmă Cristi Cozic, Country Manager Entersoft România.

Potrivit companiei, soluţia Entersoft Expert este utilizată, în prezent, de peste 1.000 de firme din România şi regiune.

Entersoft mai precizează, în comunicat, că garantează tuturor clienţilor săi, companii mici sau de tip enterprise, că toate soluţiile sale vor integra noile reglementări referitoare la split-TVA de la scurt timp după ce normele de aplicare a legii vor fi disponibile.

Entersoft SA este o companie care dezvoltă şi furnizează soluţii software de business, atât pentru departamente ale companiilor mari, cât şi pentru companii mici şi medii. Compania este listată pe piaţa alternativă de valori din cadrul Athens Stock Exchange, deţine subsidiare în Bulgaria, România şi Arabia Saudită, iar în Grecia deţine şi companiile Retail Link SA şi Cardisoft SA. Entersoft SA este prezentă în 16 ţări şi furnizează o suită integrată de software de business care include aplicaţii ERP, CRM, Retail, Mobile, E-Commerce şi BI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO