Eveniment

Solarex Impex, distribuitor de îngrăşăminte chimice, cu afaceri de 230 milioane lei, îşi face propria fabrică de îngrăşăminte în localitatea Preajba din judeţul Dolj

Solarex Impex, distribuitor de îngrăşăminte chimice,...

Autor: Florentina Niţu

11.01.2023, 08:30 3687

Solarex Impex, companie care comercializează îngrăşăminte chimice, cu o cifră de afaceri de peste 230 de milioane de lei în 2021, construieşte o fabrică de îngrăşăminte foliară, situată în satul Preajba din judeţul Dolj. Astfel, compania intră pe o piaţă în care cererea este mare.

„Este aproape gata fabrica”, au spus reprezentanţii companiei contactaţi de ZF. Ei nu au dorit să ofere mai multe detalii. Solarex Impex a fost înfiinţată în 1993, iar în prezent are peste 100 de angajaţi şi se ocupă de distribuţia naţională de pesticide şi seminţe. Aceasta deţine capacităţi de depozitare a cerealelor de 30.000 tone în Drobeta-Turnu Severin şi Segarcea (judeţul Dolj), potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

În spatele companiei Solarex Impex, care va deschide o nouă fabrică de îngrăşăminte în România, se află Maria Luciana Turnă (41%), Leonard Mugurel Stoica (41%) şi Maria Stoica (18%), conform datelor Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Cei trei mai sunt acţionari la Hotel Minerva din Craiova, cu 25% fiecare, alături de Mihail Turnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO