Eveniment

Şomajul atinge recorduri negative, însă ponderea şomerilor cu vârsta de peste 40 de ani creşte. „Încă mai există angajatori care au reţineri legate de selecţia persoanelor care au trecut de 40 - 45 de ani“

Autor: Adelina Mihai

06.02.2018, 18:47 781

În urmă cu cinci ani, aproximativ jumătate (53%) din totalul şomerilor înregistraţi în România aveau vârste de peste 40 de ani. La finalul anului trecut, ponderea şomerilor de peste 40 de ani în total a crescut până la 62%.

Rata şomajului înregistrat în România, de numai 4%, a ajuns la un minim istoric al ultimelor aproape două decenii, iar numărul de şomeri aflaţi în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă a fost de numai 351.000 de persoane la finalul anului trecut.

Criza de personal de pe piaţa muncii şi sutele de mii de locuri de muncă nou create în ultimii ani în România au redus semnificativ din numărul şomerilor.

Totuşi, structura pe vârste a celor aflaţi în şomaj arată că în ultimii cinci ani a crescut ponderea şomerilor cu vârste de peste 40 de ani de la 53% din total în 2013 la 62% din total în 2017. Cum se explică această situaţie?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO