Eveniment

Sondaj surpriză: Cine ar fi câştiga dacă PSD-ALDE ar alege un singur candidat pentru alegerile prezidenţiale

Sondaj surpriză: Cine ar fi câştiga dacă PSD-ALDE ar...

Autor: Departamentul Politic

22.03.2018, 14:34 4950

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, întrebat joi de sondajul realizat de ALDE Dolj, care îl dă favorit în faţa lui Liviu Dragnea într-o competiţie pentru preşedinţie, a declarat că nu  a luat o decizie în acest sens şi că prezidenţiabilul ALDE s-ar putea decide doar după o analiză în partid.

"Nu m-am hotărât dacă candidez sau nu. Şi dacă mă decid, nu fac acum anunţul şi trebuie făcută în baza unei analize a partidului. La întrebarea la care cei intervievaţi au răspuns, poate să fie în ochii unor o posibila formulă, nu mă impresionează, nu mă deranjează. Avem o coaliţie care a funcţionat şi funcţionează bine, un program de guvernare, iar preocupările noastre sunt axate pe îndeplinirea programului de guvernare", a declarat joi, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Potrivit unui sondaj realizat în perioada 1-19 martie, de Avangarde, la comanda ALDE Dolj, cu privire la intenţia de vot în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2019, Călin Popescu Tăriceanu a fost creditat de 48% dintre cei chestionaţi, faţă de 8%, cât a primit Liviu Dragnea (fiind vorba de cei care cred că e nevoie de un candidat comun al PSD şi ALDE).

Cetăţenii intervievaţi au fost întrebaţi dacă, din punctul lor de vedere, ALDE şi PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidenţialele de anul viitor. Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidaţi separaţi; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebaţi cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu ştiu/nu răspund – 40%, scrie Gazeta de Sud.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, iar întrebările au fost adresate telefonic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO