Eveniment

Specialişti ai clinicii Florence Nightingale din Turcia: Pacientul vine dimineaţa şi seara pleacă tratat

Specialişti ai clinicii Florence Nightingale din Turcia:...

Autor: Andrei Cîrchelan

03.04.2014, 00:04 779
Doi neurochirurgi de la Spitalul Florence Nightingale din Istanbul, Talat Kiris şi Ozenc Minareci, au venit la Bucureşti la un eveniment susţinut de ZF pentru a dis­cuta cu specialiştii locali despre tehnologia „gamma knife“ (cuţitul gamma – trad.), prin care se fo­losesc radia­ţiile pentru operarea tumorilor benigne sau maligne.  

„E o procedură foarte simplă, nu folo­sim anestezie generală. Pacientul vine dimi­neaţă, iar cei mai mulţi dintre pacienţi pot pleca înapoi în aceeaşi seară sau a doua zi“, a explicat doctorul Talat Kiriş, care a avut şi trei români printre pacienţi. Potrivit lui Ozenc Minareci, la clinicile Florence Nightingale din Istanbul vin pacienţi din peste 50 de ţări, însă problemele cele mai mari sunt întâlnite la pacienţii din zonele arabe, unde tumorile nu sunt observate şi tratate la timp, devenind „foarte mari“. „Dacă tumoarea e mai mică de trei centimetri, nu operăm“, a explicat Minareci.

Grupul Florence Nightingale are în total 900 de paturi şi tratează în medie 30.000 de pacienţi anual, în cli­nicile din Istanbul şi în cea din Londra. Pe par­cursul unui an, potrivit datelor companiei, spi-talele Florence Nightin­gale efectuează 41.000 de intervenţii chirur­gicale cardiace şi 600 de transplanturi hepatice. De ase­menea, în spital se operează două-trei transplanturi de ficat pe săptămână. Spitalul are cea mai scăzută rată de mortalitate în car­diologie din Europa.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO