Eveniment

Spirits România: Noul Cod fiscal poate diminua evaziunea din domeniu cu 75%

Spirits România: Noul Cod fiscal poate diminua evaziunea...

Autor: Mediafax

22.07.2015, 00:04 425

Noul Cod fiscal are potenţialul de a diminua evaziunea fiscală cu peste 75% din industria băuturilor spirtoase, fără ca veniturile colectate de stat să scadă, potrivit Asociaţiei Spirits România, care include producătorii şi importatorii de băuturi spirtoase. Asociaţia susţine adoptarea măsurilor de reducere a poverii fiscale din sectorul băuturilor spirtoase prevăzute în noul Cod fiscal.

„Reducerea accizei la băuturi spirtoase este vitală pentru sectorul nostru, care din 2013, de când a crescut cu 42% acciza pentru alcoolul etilic, se confruntă cu pierderi semnificative cauzate de o creştere fără precedent a pieţei negre. Introducerea acestei măsuri, fie prin noul Cod fiscal, fie prin alte proiecte legislative, reprezintă o mult-aşteptată corectare a politicilor fiscale din 2013, ale căror efecte s-au dovedit dezastruoase atât pentru industrie, cât şi pentru bugetul de stat“, a declarat Florin Rădulescu, preşedinte al Spirits România. La începutul anului el a afirmat la ZF Live ca piaţa neagră se situează la 75% din piaţa totală de băuturi spirtoase şi reprezintă în jur de 125 de milioane de litri dintr-un total de 170 de milioane. Potrivit ultimului raport al Consiliului Fiscal, evaziunea pe accize şi taxa pe viciu (alcool şi tutun) a fost în 2013 de 2,4 mld. lei, adică 0,4% din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO