Eveniment

Ce spun şefii firmelor de recrutare despre modificările fiscale cu impact pe piaţa muncii: „Creşterea salariului minim este o măsură bună, dar majorarea trebuie să fie previzibilă pentru ca firmele să se poată adapta din timp“

Ce spun şefii firmelor de recrutare despre modificările...

Autor: Adelina Mihai

19.01.2017, 00:06 738

Modificările fiscale cu impact pe piaţa muncii care vor fi aplicate de luna viitoare, printre care se află creşterea sala­riului minim şi reducerea pla­fo­nului pentru plata contribuţiilor la pen­sie pentru angajaţii bine plătiţi, au deo­potrivă plusuri şi minusuri pentru piaţa muncii, spun reprezentanţii marilor companii de recrutare de pe plan local.

Indiferent de impactul acestora, anunţarea şi planificarea unor astfel de măsuri din timp ar putea ajuta com­paniile să-şi ajusteze bugetele fără să aibă prea multe probleme cu acţionarii.

„Majorarea salariului minim este o măsură bună, dar amploarea sa provoacă disfuncţionalităţi pentru firmele care angajează sute sau mii de persoane. Noi solicităm o creştere graduală şi previzibilă a salariului minim, pentru ca angajatorii să se poată adapta la noile condiţii“, a spus Florin Godean, country manager al furnizorului de soluţii privind forţa de muncă Adecco România.

Salariul minim pe economie va creşte de la 1.250 de lei brut (925 de lei net) pe lună la 1.450 de lei brut  (1.065 de lei net) pe lună începând cu data de 1 februarie, potrivit deciziei guvernului condus de Sorin Grindeanu din prima săptămână a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO