Eveniment

Start-up Nation, mai puţin decât era aşteptat, dar mai bine decât deloc

Start-up Nation, mai puţin decât era aşteptat, dar mai...

Autor: Iulian Anghel

11.09.2017, 00:07 1992

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a primit la prima rectificare 248 de milioane de lei pentru programul Start-up Nation. Nota de fundamentare a proiectului de rectificare subliniază „riscul apariţiei de blocaje” şi pierderi în activitatea antreprenorilor României „în cazul nederulării Programului pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii Start-up Nation România”, dar sumele alocate programului sunt mai mici faţă de cele aşteptate.

Până la această rectificare, programul, care ar urma să finanţeze în 2017 planurile de afaceri ale celor peste 8.500 de firme noi care au câştigat cursa în prima sesiune de proiecte, nu avea niciun ban, fiind derulat prin ceea ce se numeşte „credite de angajament”, ceea ce înseamnă că puteau fi angajate cheltuieli (să fie semnate contracte, de pildă) fără ca plăţile efective să poată să fie şi făcute.

Odată cu rectificarea, proiectul a trecut pe „credite bugetare”, ceea ce înseamnă că se pot ordonanţa şi efectua plăţi. Pentru acest an, aproape 9.000 de companii mici au câştigat sesiunea de proiecte pentru Start-up Nation, valoarea întregului pachet de finanţare fiind de 1,7 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO