Eveniment

Starul echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a fost amendat de justiţia braziliană cu un milion de euro pentru evaziune fiscală

Starul echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a fost...

Autor: Denis Şchiopu, Mediafax

19.10.2017, 21:03 47

Atacantul în vârstă de 25 de ani este acuzat că a prejudiciat statul brazilian prin nedeclararea tuturor veniturilor sale, din perioada 2011-2013, când evolua pentru Santos.

Conform sursei amintite, internaţionalul brazilian s-ar fi folosit de mai multe firme deţinute de familia sa pentru a-şi încasa veniturile din salariu şi drepturi de imagine, cu scopul de a nu plăti taxele pe persoană fizică. În Brazilia, aceste taxe sunt mai mari decât cele pentru persoanele juridice – 27,5 la sută, faţă de o proporţie care variază între 15 la sută şi 25 la sută.

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz, Carlos Muta, a considerat că faptele lui Neymar din acest proces ar "viola demnitatea justiţiei" şi l-a acuzat de elaborarea unor tactici gândite pentru a întârzia şi a denigra procesul.

Neymar a jucat la Santos între 2009 şi 2013, după care a evoluat patru ani la FC Barcelona, până să se transfere la Paris Saint-Germain, în această vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO