Eveniment

Statul a ales la Tarom membri CA care vor primi "500-800 de euro pe şedinţă". Dumitru Prunariu şi Dan Pascariu, pe lista celor şapte

Dumitru Prunariu şi Dan Pascariu, pe lista celor şapte mebri din CA al Tarom

Autor: Andreea Neferu

12.10.2012, 11:00 3052

Ministerul Transporturilor a anunţat vineri lista celor şapte membri ai Consiliului de Administraţie al Tarom, aleşi prin procedura de selecţie a manangementului privat.

Cei şapte membri ai CA Tarom sunt: fostul astronaut Dumitru Prunariu, preşedintele băncii Unicredit Ţiriac, Dan Pascariu, fostul ministru al Mediului de Afaceri Lucian Isar, Heinrich Vystupil, Macec Valentin, Ciprian Ladunca şi omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul magazinelor online PC Fun şi PC Garage.

Membrii CA vor avea un mandat de 4 ani. "Datoria lor este de a face din Tarom o companie profitabilă", a spus Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor.

Deocamdată nu a fost ales şi un director general,ministrul afirmând că membrii CA ar urma sa aleagă noul manager cel mai probabil miercurea viitoare,cand va avea loc prima şedinţă a Consiliului de Administratie.

Oficialii ministerului nu au dorit să dea detalii privind salariul celor 7 membri ai CA dar au precizat că ei "au deja la dispozitie un buget".

"Din ce am inteles de la Ministerul Finanţelor, vor primi între 500 şi 800 de euro pe şedinţă", a spus Valentin Preda, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Dumitru Prunariu, primul astronaut român, a fost ofiţer al Armatei României în perioada 1978-2007. El a condus Agenţia Spaţială Română între anii 1998-2004, iar în decembrie 2011 a devenit membru de onoare al Academiei Române, conform Mediafax.

Dan Pascariu este preşedintele Consiliului de Administraţie al Unicredit Ţiriac Bank din iunie 2007, în urma fuziunii dintre băncile UniCredit şi HVB Ţiriac. De asemenea, este membru ne-executiv în Consiliile de Administraţie ale subsidiarelor de leasing şi investment banking ale grupului UniCredit în România.

Lucian Isar a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în guvernul Ponta, demisionând la începutul lunii august, în urma remanierii guvernamentale, iar portofoiul său a fost preluat de Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL.

Antreprenorul Marius Ghenea, fost director general al Flanco în urmă cu mai mulţi ani, controlează mai multe magazine locale online, dintre care cele mai cunoscute sunt pcfun.ro şi pcgarage.ro.

Ciprian Ladunca se află la conducerea companiei de asigurări, Metlife Alico România (fosta AIG Life), în poziţia de director financiar şi vicepreşedinte.

Valentin Macec ocupă funcţia de consilier personal al ministrului Transportului, Ovidiu Silaghi, fiind anterior vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare din partea PNL.

Heinrich Vystupil a condus reprezentanţa în România şi Moldova a operatorului aerian Austrian Airlines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO