Eveniment

Statul arată că ştie totul despre tine: INS va prelua CNP-ul de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei în baza unui protocol

Statul arată că ştie totul despre tine: INS va prelua CNP-ul de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei în baza unui protocol

Foto: Darius Mitrache

Autor: Mediafax

26.10.2011, 17:52 1157

Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu, Liviu Boloş, a declarat, miercuri, că "CNP-ul trebuie obţinut" iar în cazul persoanelor care refuză să îl declare acesta va fi luat de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, în baza unui protocol care urmează să fie încheiat la nivel naţional.

Şeful DJS Sibiu, Liviu Boloş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în judeţ "sunt puţine cazurile în care populaţia nu şi-a divulgat CNP-ul", în cele două zile în care şi-au făcut efectul declaraţiile purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"A fost o perioadă de două zile în care a acţionat efectul purtătorului de cuvânt, care a spus că nu ar fi obligatoriu CNP-ul. Dar sunt puţine cazurile în care populaţia nu şi-a divulgat CNP-ul. Nu se va întâmpla nimic. Noi o să obţinem CNP-urile respective de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. Nu se poate înregistra formularul fără CNP. Acesta este un protocol între INS şi Serviciul de Evidenţă a Persoanei la nivel de ţară. Deocamdată nu s-a încheiat, se va încheia", a declarat Liviu Boloş.

Potrivit acestuia, se va apela la ajutorul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei acolo unde nu se poate afla CNP-ul de la populaţie, fie că nu doreşte să îl declare, fie că sunt zone deja recenzate în ultimele zile.

"Să luăm exemplul următor: a fost recenzorul într-un bloc şi la unele apartamente nu s-au declarat CNP-urile, iar la altele nu a găsit persoanele acasă. Va mai merge recenzorul pentru că nu i-a găsit acasă. În cazul acesta poate să treacă şi să completeze CNP-ul. Dar, dacă a terminat toată scara de bloc, nu mai merge numai pentru CNP-ul lipsă", a afirmat Boloş.

Potrivit acestuia, "în toate cazurile în care CNP-ul lipseşte el trebuie obţinut".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO