Eveniment

„Statul duce o politica sinucigasa neplatind datorii de 2 mld. euro”

05.11.2009, 23:15 19

Firmele au de incasat de la stat 8 mld. lei (circa 2 mld. euro)din TVA si din lucrari executate de firmele de constructii catreautoritati si neplatite, sustine Cezar Corici, presedintele UniuniiGenerale a Industriasilor din Romania - UGIR 1903.
"Am ajuns (companiile - n.r.) sa sustinem statul cu 2 mld. de euro.O asemenea politica este sinucigasa pentru ca va duce la inchidereamultor firme de constructii, ceea ce inseamna ca statul nu va maiincasa de la aceste firme taxe si impozite la buget. Plati maiimportante s-au facut in luna martie, dupa care nu s-a maiintamplat nimic. In prezent pot spune ca nu exista niciun fel dedialog cu Ministerul de Finante", spune Cezar Corici, carereprezinta companii din industrie care contribuie cu circa 20% laPIB.
El precizeaza ca in aceste conditii statul nu ar trebui sa punapoprire pe conturi pentru neplata datoriilor bugetare.
Corici se asteapta ca urmatoarele doua luni sa aduca 100.000 desomeri in plus, in conditiile in care numarul somerilor a ajuns lapeste 625.000 la sfarsitul lui septembrie.
"Avem semnale ca cel putin 50.000 de oameni din industria textilavor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni. 100.000 de someriin aceasta perioada este o cifra optimista", precizeaza Corici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO