Eveniment

Strainii continua sa injecteze capital: 220 de milioane de euro in iunie

Strainii continua sa injecteze capital: 220 de milioane de euro in iunie
09.08.2009, 19:20 17

Retailerii, bancile si companiile de credite de consum si de asigurari au primit cele mai mari injectii de capital in luna iunie, arata cele mai recente date publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Potrivit acestora, aporturile de capital ale grupurilor straine la subsidiarele locale au fost de 221,5 mil. euro in iunie, fata de doar 140 mil. euro in luna anterioara. Cel mai mare aport de capital de la un actionar strain a fost inregistrat de retailerul Selgros, care a primit 30,9 mil. euro.

In clasament urmeaza banca C.R. Firenze (aport de 12,5 mil. euro), Star Foods - cel mai mare producator de chipsuri (11,6 mil. euro), Antalis - companie de hartie tipografica si pentru birou (8,4 mil. euro), Aegon Pensii Private (8,2 mil. euro), Ralfi IFN - companie de credite de consum (8 mil. euro), Expur - producator de ulei vegetal (6,9 mil. euro), UniCredit Consumer Financing (5,9 mil. euro), Carrefour Property (5,6 mil. euro) si KWS Seminte - companie de seminte pentru fermieri (5,1 mil. euro).

Primele zece aporturi de capital straine ca marime insumeaza 103 mil. euro. Investitorii care au injectat cel mai mult capital au ca tara de rezidenta Olanda, fiind urmati de cei din tari ca Germania, Italia sau Cipru, arata datele ONRC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO