Studiu: jumătate din angajatorii britanici nu sunt pregătiţi pentru schimbări legate de imigraţie

13 iun 2017 Autor: Catalina Apostoiu

Aproape jumătate din angajatorii britanici nu sunt pregătiţi pentru schimbările pe care guvernul ţării le are în vedere în ceea ce priveşte imigraţia după Brexit, relevă un sondaj al Resolution Foundation citat de Reuters.

Potrivit acestuia, 30% din companii se aşteaptă ca libertatea de circulaţie să continue pentru cetăţenii din UE atâta timp cât aceştia au o ofertă de muncă. Circa 27% dintre participanţi cred că nu vor exista modificări ale reglementărilor actuale. Think tank-ul britanic consideră că aceste aşteptări sunt „total nerealiste“ având în vedere angajamentul premierului britanic Theresa May de a reduce dramatic imigraţia indiferent de cererea companiilor de forţă de muncă străină.

„Există o diferenţă clară între dorinţele şi aşteptările companiilor legate de sistemul de imigraţie post-Brexit şi ceea ce guvernul s-a angajat să facă“, arată Stephen Clarke, analist la Resolution Foundation. Potrivit acestuia, este vital ca această diferenţă să fie reconciliată, iar companiile să aibă suficient timp să se adapteze la un nou regim.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2017

 
Cuvinte cheie:
angajatorii britanici
, imigratie
, imigranti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide