Eveniment

Subiecte BAC Limba Română. Ce subiecte au avut de rezolvat la Limba şi literatură română. BAREMUL de corectare

Subiecte BAC Limba Română. Ce subiecte au avut de...

Autor: Daniela Timofti

25.06.2018, 11:32 789

Elevii care au susţinut, luni, proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la profilul real, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la profilul uman a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga. 

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Aproape 127.000 de candidaţi au susţinut, luni, prima probă, la Limba şi Literatura Română, din cadrul Bacalaureatului. Examenul a început la ora 09:00 şi a durat trei ore.

Sesiunea de Bacalaureat continuă pe 26 iunie, cu proba la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană), pe 27 iunie se va desfăşura proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie.

Bacalaureat 2018 la Limba şi literatura română

Aproape 127.000 de candidaţi vor susţine luni prima probă din cadrul Bacalaureatului 2018, la Limba şi Literatura Română (real / uman). Prima probă a examenului de BAC 2018 va începe la ora 09:00 şi va dura trei ore. Accesul candidaţilor în centrele de examen în cadrul cărora se va desfaşura proba la Limba şi Literatura română se va face până la ora 8:30.

Luni,  absolvenţii de liceu susţin prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018: proba scrisă la Limba şi Literatura română (real / uman). Examenul începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul candidaţilor la proba scrisă la limba română în centrele de examinare pentru Bacalaureat se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat elaborării lucrării scrise la Limba şi Literatura română este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca pentru examenul de BAC 2018 subiectele la Limba şi Literatura română să fie structurate în trei părţi, fiecare valorând câte 30 de puncte, 10 puncte fiind alocate din oficiu.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, aproape 127.000 de candidaţi vor susţine proba la Limba şi Literatura română a examenului de Bacalaureat 2018. Pentru susţinerea probelor scrise ale Bacalaureatului din acest an, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, în 2017, rata de participare la proba de Limba şi literatura română a fost de 96,62% din cei 124.425 de candidaţi înscrişi.

Au lipsit 4.150 de candidaţi, iar 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Anul trecut, cele mai multe contestaţii au fost depuse tot proba la Limba şi Literatura Română, respectiv 18.616.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO