Eveniment

Sucevenii au datorii de 18 milioane de lei la întreţinere şi riscă să rămână fără căldură

Sucevenii au datorii de 18 milioane de lei la întreţinere şi riscă să rămână fără căldură

79.000 de tone au fost livrate până acum către Termica SA Suceava, însă aceasta este în imposibilitatea de a-şi achita plăţile către furnizor. Foto Shutterstock

Autor: Mediafax

19.12.2012, 00:02 64

Prefectul de Suceava Florin Sinescu a avertizat, marţi, locuitorii municipiului Suceava ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare că riscă să rămână fără căldură şi apă caldă dacă nu-şi plătesc facturile.

Sinescu a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii Unicom Holding SA, furnizorul de cărbune al Termica SA Suceava, pentru a analiza, împreună cu primarul Sucevei Ion Lungu, directorul Termica SA Ovidiu Dumitrescu şi administratorul public al judeţului Lăcrămioara Loghin, situaţia privind plăţile pe care societatea de termoficare suceveană le are pentru cărbunele livrat şi identificarea unor posibilităţi reale de finanţare.

Prefectul a arătat că Termica SA Suceava a contractat 90.000 de tone de cărbune de la furnizor, din care au fost livrate până acum 79.000 de tone, şi este în imposibilitatea de a-şi achita plăţile către furnizor.

"Lipsa fondurilor financiare poate duce practic la sistarea furnizării de energie termică locuitorilor municipiului Suceava racordaţi la sistemul de termoficare. Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Suceava fac şi au făcut demersuri pentru a obţine şi un sprijin guvernamental, dar acesta nu va fi suficient", a spus Sinescu. El a făcut un apel către populaţie să îşi achite facturile restante.

"Se înregistrează un procent foarte scăzut de colectare a sumelor şi nu vrem să ajungem într-o situaţie delicată, aceea a sistării încălzirii în lunile de iarnă. Societatea de termoficare se află în imposibilitatea achitării cărbunelui", a precizat Florin Sinescu. Costul total al cărbunelui contractat de Termica SA Suceava este de aproximativ 30 de milioane de lei, iar populaţia are datorii de aproximativ 18 milioane de lei la furnizorul de energie termică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO