Eveniment

Sudul, centrul şi estul României, sub cod portocaliu de caniculă, sâmbătă

Sudul, centrul şi estul României, sub cod portocaliu de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

11.08.2017, 12:22 695

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare meteorologică cod portocaliu pentru sudul, centrul şi estul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Averizarea privind valul de căldură, caniculă şi disconfort termic este în vigoare de sâmbătă, în intervalul orar orele 9-18.

În judeţele Mehedinţi şi Dolj, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 38 - 39 de grade.

În Muntenia, nordul şi estul Olteniei, sudul Banatului şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei intră în vigoare o avertizare meteorologică cod galbe, disconfortul termic urmând să se menţină ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade.

Pe de altă parte, meteorologii au emis, tot vineri, o avertizare meteorologică cod portocaliu pentru judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Cluj, Alba şi Gorj.

Aici, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă până duminică la ora 12.00, se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, îndeosebi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50...60 l/mp şi izolat 80...90 l/mp.

O avertizare cod galben a fost emisă şi pentru Maramureş, nordul Crişanei, vestul Transilvaniei şi sudul şi estul Olteniei, unde cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO