Eveniment

Surpriză: Consiliul Investitorilor Străini susţine adoptarea noului Cod fiscal în varianta aprobată de Parlament

Surpriză: Consiliul Investitorilor Străini susţine...

Autor: Adelina Mihai

22.07.2015, 00:04 301
Consiliul Investitorilor Străini (CIS) susţine adoptarea noului Cod fiscal în varianta aprobată de Parlament, se arată într-un comunicat transmis de organizaţie.

„Multe din prevederile noului Cod fiscal reprezintă un important pas înainte în zona de modernizare şi clarificare a cadrului fiscal românesc. Proiectul noului Cod fiscal este rezultatul unui efort susţinut al mediului de afaceri din România derulat pe parcursul ultimilor 2 ani împreună cu autorităţile. Considerăm că textul adoptat de Parlament în urmă cu o lună reprezintă o îmbu­nă­tăţire substan­ţială a legislaţiei fiscale din România, care aduce mai multă claritate şi predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu şi lung“, transmit reprezentanţii CIS.

CIS, care reuneşte 120 de firme care au creat direct şi indirect 200.000 de locuri de muncă în economie, susţine că iniţiativa de reducere a poverii fiscale din România, fapt ce poate ajuta la creşterea competitivităţii ţării în regiune.

„În acelaşi timp, consideră că viabilitatea noilor măsuri fiscale este la fel de importantă deoarece pentru investitori ceea ce contează până la urmă este stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sistemului fiscal pe termen lung. În acest context, Consiliul Investitorilor Străini consideră necesară păstrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macro­economice care să necesite ajus­tări fiscale ulterioare“, mai arată comunicatul CIS.

ZF a întrebat la duminică cele mai importante organizaţii de business dacă ar trebui sau nu pus în vigoare noul Cod fiscal aşa cum a fost adoptat de Parlament. Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini au ezitat însă să ofere un răspuns clar, venind însă ieri cu un comunicat de presă care răspunde astfel la întrebarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO