Eveniment

Sute de participanţi la o conferinţă de la Romexpo, evacuaţi de pompieri şi jandarmi

Sute de participanţi la o conferinţă de la Romexpo,...

Autor: Firuta Flutur

27.08.2016, 20:59 864

"Astăzi, în sala Mihai Eminescu (pavilion E2) din cadrul Romexpo a fost planificată să se desfăşoare o conferinţă, iar în jurul orei 14:20, şeful turei de serviciu din cadrul „Secţiei de Pompieri Expoziţiei”, aflată în proximitatea complexului, a constatat că numărul de participanţi aflaţi în interior depăşeste capacitatea sălii. În cel mai scurt timp, acesta a comunicat organizatorilor evenimentului că este stare posibil generatoare de urgenţe, motiv pentru care s-ar impune evacuarea, coordonată, a ocupanţilor", potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Dispozitivul de intervenţie al ISU prezent la fata locului a fost suplimentat cu un echipaj SMURD şi s-a solicitat sprijinul poliţiei şi jandarmeriei pentru evacuarea participanţilor.

În cele din urmă, pe fondul cazurilor medicale apărute şi a tensiunii existente, s-a luat decizia de anulare a evenimentului şi de evacuare progresivă a persoanelor către exteriorul clădirii.

"Am intervenit la solicitarea pompierilor ca să evacuam o sală în care se desfăşura un eveniment, capacitatea sălii fiind depăşită de nr de persoane prezente. ISU a solicitat organizatorilor să întrerupă activitatea
şi a fost nevoie de intervenţia noastră pentru a asigura o evacuare ordonată. Au fost şi persoane cărora li s-a făcut rău. În momentul de faţă se fac verificări şi dacă sunt constatate nereguli, se vor da sancţiuni care pot fi în valoare de 10.000 de lei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, de la Jandarmeria Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO