Tabloul pieţei muncii la jumătatea anului: firmele au creat peste 120.000 de joburi noi, şomajul a scăzut, iar salariile au crescut cu 15%

14 sep 2017 Autor: Adelina Mihai

„Şomajul scăzut a pus presiune pe toate companiile private. Avantajul este că a crescut puterea de cumpărare a oamenilor.”

Peste 120.000 de locuri de muncă noi au fost create în prima jumătate a acestui an, companiile mai au nevoie de cel puţin 64.000 de oameni, salariile au crescut cu ritm accelerat, iar şomajul a fost pe trend descendent – aşa arată principalii indicatori ai pieţei muncii pentru prima jumătate jumătate a acestui an. „În prima parte a anului a continuat trendul din cursul anului trecut, numărul de locuri de muncă vacante a crescut pe fondul fluctuaţiei de personal şi a creării de noi joburi. Şomajul scăzut a pus presiune pe toate companiile private. Avantajul situaţiei actuale este că a crescut puterea de cumpărare a oamenilor”, a spus Oana Petcu, sales & operations director în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Humangest Group.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, salarii
, locuri de munca
, creare
, somaj
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide