Eveniment

Tănăsescu, FMI: În prezent România nu are nevoie de banii FMI

 Tănăsescu, FMI: În prezent România nu are nevoie de banii FMI

Autor: Razvan Voican

25.07.2011, 18:06 356

România dispune de suficiente rezerve pentru a face faţă unorpotenţiale riscuri externe, iar în condiţiile actuale nu are nevoiesă mai tragă bani de la Fondul Monetar Internaţional pentru că sepoate finanţa de pe pieţele interne şi externe, afirmăMihai Tănăsescu, reprezentantul României laFMI.


"Romania nu are de ce să utilizeze resursele FMI,fiind capabilă să se finanţeze de pe pieţele interne şi externe.Actualul accord de tip preventiv reprezintă în acelaşi timp untampon important pentru România. În cazul putin probabil deproducere a unor riscuri externe puternice, România areposibilitatea să folosească resursele FMI, iar actualul accord esteun tampon suplimentar în cazul producerii acestorriscuri. Acum Romania nu are nevoie de banii FMI", a declaratTănăsescu pentru ZF.


România a încheiat în martie un al doilea acord stand-by cuFMI, pe care autorităţile şi-au exprimat intenţia să-ltrateze ca fiind de tip preventiv, adică fără să mai presupunătrageri de fonduri. La nevoie, poate fi însă accesat un pachet de3,6 mld. euro de la Fond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO