Eveniment

Tariceanu a preluat pachetul majoritar la Radio Contact

05.11.2003, 00:00 587

Omul de afaceri Calin Popescu Tariceanu a devenit actionarul majoritar al retelei Radio Contact, pretul tranzactiei nefiind facut public. Vanzatorul a fost firma belgiana Contact.
"Am purtat aproape un an de discutii," a spus Tariceanu, care nu a dorit sa mentioneze nici care este procentul de actiuni pe care il detine in acest moment si nici care a fost pretul tranzactiei. El a spus doar ca "tranzactia a fost acoperita de discretie."
Inainte de incheierea tranzactiei, el detinea 18% din actiuni. Actionarul minoritar este Gianfranco Rossi.
"Am semnat un contract de management cu societatea European Radio Investment," a mai spus Tariceanu.
"De maine (n.red. astazi) vom incepe si o campanie de rebrandare, pentru ca am ajuns la concluzia ca se impunea o schimbare. Targetul nostru va fi publicul tanar. Radio Contact a fost o pepiniera pentru multi dintre cei care intre timp au devenit nume cunoscute la alte posturi de radio si speram sa reusim sa-i atragem pe o parte din ei inapoi," a adaugat el.
Costurile legate de rebrandare sunt estimate la circa 300.000 de euro, conform lui Tariceanu.
Pe piata media s-au vehiculat in ultima vreme zvonuri conform carora printre cei interesati de achizitia Radio Contact s-ar numara si patronul de la Prima TV, Cristian Burci.
"Au fost discutii in trecut, dar am facut aceasta achizitie in numele meu. Pe viitor s-ar putea sa colaboram, dar nu numai cu el, e posibil sa colaboram si cu altii," a comentat Tariceanu.
Anul trecut, pe principalele retele de radio s-a cheltuit un volum brut de publicitate de 23,5 milioane de dolari, conform unui studiu al companiei de cercetare de piata Alfacont MediaWatch.
Suma neta a fost insa mult mai mica.Radio Contact a fost postul cu cele mai mari incasari, unde investitiile in publicitate au fost de 6,9 milioane de dolari, urmat de Europa FM, cu 5,7 milioane de dolari si ProFm, cu 4,1 milioane de dolari.
In varsta de 51 de ani, Tariceanu a fondat Radio Contact in anul 1990, iar din anul 1993 a intrat in afaceri cu automobile.
De atunci este presedinte si director general al companiei Automotive Trading Services a€“ ATS, care reprezinta marca franceza Citroen in Romania.
Intre 1996 si 1997, Tariceanu a fost ministru al industriilor si comertului. El este membru al PNL. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO