Eveniment

Tăriceanu, mesaj pentru Iohannis: Cred că îşi va da seama că statul de drept înseamnă un singur lucru

Tăriceanu, mesaj pentru Iohannis: Cred că îşi va da...

Autor: Departamentul Politic

17.06.2018, 11:48 180

"Eu nu vreau ca acest moment, în contextul foarte dificil al deciziei CCR care îl oblige pe preşedinte să o revoce pe şefa DNA să se transofrme într-un război mai amplu. Eu cred că preşedintele îşi va da seama că statul de drept, pe care e obligat să îl apere, presupune un singur lucru şi anume să semneze decretul de revocare. Dincolo de chestiunea aceasta, poate unii o să interpreteze în fel şi chip. În 2019 avem preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Şase luni de zile ochii Europei vor fi aţinţiti către noi şi vreau să nu fie tensiuni politice, de aceea contez pe o decizie în care această de criză să se încheie cât mai rapid", a declarat, duminică, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie un termen în care este aşteptat răspunsul lui Klaus Iohannis privind revocarea, Tăricenanu a răspuns: "N-am discutat, dar un termen rezonabil nu poate fi decembrie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO