Tarifele RCA nu vor mai fi plafonate

15 mar 2017 Autor: Anelis Baciu

Companiile de asigurări, prin intermediul asociaţiei UNSAR, atrag atenţia că plafonarea tarifelor în cazul asigurărilor auto obligatorii (RCA) nu mai poate continua, în condiţiile în care există semnale de la Comisia Europeană privind declanşarea unui infringement la adresa României.

„Nu se mai poate merge înainte cu plafonarea. România riscă deschiderea pro­ce­durii de infringement, avem sem­nale direct de la Bruxelles în acest sens”, a spus Adrian Marin, preşedintele UNSAR, în cadrul dezbaterilor pe tema RCA organizate ieri la Comisia de buget-finanţe din cadrul Camerei De­putaţilor. La aceeaşi dezbatere, Cor­nel Co­ca Constantinescu, prim-vice­preşe­dintele, a spus că Autoritatea de Supra­veghere Financiară propune ca ta­riful de referinţă pe piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) să fie calculat de Bi­roul Asigurătorilor Auto din Ro­mânia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2017

 
Cuvinte cheie:
RCA
, tarife
, plafonare
, asiguratori
, auto
, asigurari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide