Eveniment

Tarom pierde 8.000 – 10.000 euro venituri la fiecare cursă anulată

Tarom pierde 8.000 – 10.000 euro venituri la fiecare cursă anulată

Autor: Mirabela Tiron

14.02.2012, 00:05 398

Ieri erau anulate mai multe zboruri de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Capitală, dar şi de pe aeroportul operatorilor low-cost Aurel Vlaicu (Băneasa).

Compania aeriană de stat Tarom a anulat cursele interne spre Cluj-Napoca, Satu Mare, Iaşi, Sofia, Bruxelles, cu plecare din Bucureşti, potrivit datelor de pe site-ul aeroportului. O cursă anulată înseamnă un minus de venituri de 8.000-10.000 de euro.

Tarom a operat însă curse speciale pe ruta Bucureşti-Constanţa datorită cererii foarte mari. Şi compania Lufthansa a anulat zborurile spre München, Frankfurt, Düsseldorf, iar Air France KLM cursele spre Amsterdam şi Paris cu plecare din Bucureşti.

Şi companiile low-cost Wizz Air şi Blue Air anulaseră câteva curse ieri spre Napoli şi, respectiv, Barcelona, potrivit datelor de pe site-ul aeroportului până la ora 17.30. Oficialii companiilor aeriene nu au transmis la cât se vor ridica pierderile din cauza neoperării curselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO