Eveniment

Tarom: Reevaluarea cheltuielilor companiei a dus la economisirea a 12,7 milioane de lei pe an

Tarom: Reevaluarea cheltuielilor companiei a dus la...

Autor: Dan Straut

05.01.2018, 09:53 143

Reevaluarea cheltuielilor Tarom, solicitată de directorul general al companiei, Werner-Wilhelm Wolf, a dus la economisirea a 12,7 milioane de lei pe an, se arată într-un comunicat transmis vineri de compania aeriană de stat.

„Directorul general al Taroma solicitat, în perioada 20 noiembrie - 29 decembrie 2017, realizarea unei analize la nivel intern privind impactul economico-financiar al cheltuielilor companiei. În acest context, s-a realizat o scădere a cheltuielilor Companiei cu aproximativ 12,7 milioane de lei pe an”, se arată în comunicat.

Astfel, a fost dispusă reevaluarea cheltuielilor, ceea ce a generat într-o primă etapă optimizarea activităţilor logistice ale Tarom, cât şi eficientizarea operaţiunilor informatice pentru deservirea pasagerilor.

„Măsurile întreprinse de directorul general reprezintă un prim pas în redresarea activităţii Companiei Naţionale de Transport Aerian a României şi repoziţionarea strategică a acesteia in industria aviatică internaţională”, se mai arată în comunicat.

La data de 20 noiembrie, Werner Wolf, fost şef al reprezentanţei BMW Timişoara-Arad, a fost numit director general al Tarom de către Consiliul de Administraţie al companiei aeriene. Werner Wolf este al patrulea director în mai puţin de trei luni, după ce Daniela Dragne a demisionat din funcţie.

Tarom, înfiinţată în 1954, îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010, este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO