Eveniment

„Tatăl“ cimentului se retrage de la Carpatcement

Autor: Cristi Moga

15.11.2010, 23:57 86

Mihai Rohan, 65 de ani, cel mai experimentat manager român dinindustria cimentului, care a ocupat timp de zece ani poziţia dedirector general al firmei Carpatcement Holding, va preda lasfârşitul acestui an conducerea executivă a companiei către FlorianAldea, 47 de ani.

Cel considerat "tatăl cimentului" din România datorită unei carierede 42 de ani pe această piaţă, unde încă înainte de revoluţie afost promovat director la Centrala Cimentului, va rămâne preşedinteal Consiliului de Administraţie al Carpatcement pentru încă doiani. Rohan a preluat în 2000 conducerea subsidiarei locale agrupului german Heidelberg, care avea prin cele două fabrici dinRomânia, de la Deva şi Bicaz, un business anual de circa 40 demilioane de dolari.

Afacerile au crescut constant, pentru ca în 2007 şi 2008 să ajungăla venituri de 294 mil. euro şi o marjă de profitabilitate de30%.
Între 2005 şi 2009 nemţii au contabilizat profituri cumulate de 344mil. euro prin subsidiara condusă de Rohan, dar în prezent afacereaeste în declin, pe fondul crizei din imobiliare.
"Este momentul să mă retrag din activitatea operaţională pentru apreda ştafeta unui tânăr profesionist şi a putea să mă dedic maimult familiei", spune acum Rohan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO