Eveniment

Taximetriştii, verificaţi de poliţişti şi de specialiştii RAR. O treime din cei controlaţi au primit amenzi

Autor: Mediafax

09.04.2011, 14:24 29

Taximetriştii sunt verificaţi de poliţişti şi de specialiştiiRegistrului Român Auto (RAR), în cadrul unei acţiuni la nivelnaţional de control tehnic în trafic, într-o zi fiind aplicatepeste 2.000 de contravenţii, informează, sâmbătă, Poliţia Română,citată de Mediafax.

În 7 aprilie, Direcţia Rutieră din cadrul InspectoratuluiGeneral al Poliţiei Române (IGPR), împreună cu specialişti aiRegistrului Auto Român, au organizat o acţiune la nivel naţional decontrol tehnic în trafic în ce priveşte transportul de persoane înregim de taxi, operaţiune care are ca scop verificarea respectăriinormelor legale care reglementează această activitate, depistareapersoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precumşi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectăregulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

De asemenea, echipele de control au urmărit diminuareaconcurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelordestinate transportului de persoane în regim de taxi, verificareaefectuării în termen a inspecţiei tehnice periodice, verificareafuncţionării corecte a aparatelor de taxat şi reducereavictimizării prin accidente rutiere.

În urma verificării de către poliţişti, împreună cu specialiştiiRegiei Autonome - Registrul Auto Român, a 6.095 de autovehiculedestinate transportului de persoane în regim de taxi, au fostaplicate 2.083 sancţiuni contravenţionale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO