Eveniment

Taxiurile "pirat" de la Otopeni ar putea fi identificate cu ajutorul unui soft special

Taxiurile "pirat" de la Otopeni ar putea fi identificate cu ajutorul unui soft special

Foto: Octav Ganea

Autor: Andrei Dumitrescu, Valentin Anghel

31.08.2012, 15:00 958

Şeful Direcţiei Rutiere a explicat că acest soft ar trebui să conţină o bază de date cu numerele tuturor taxiurilor autorizate. În momentul în care în aeroport ar intra un taxi neautorizat, softul va genera, pe monitoarele camerelor de luat de vederi, un anunţ de alertă. Astfel, a explicat Dininţă, aşa-zişii taximetrişti "pirat" ar urma să dispară din curtea aeroportului.

În acelaşi timp, există o propunere ca în Legea Taximetriei să fie introdus un un articol de lege prin care, pe lângă amenzi, taximetriştii care lucrează fără autorizaţie să rămână, pentru şase luni, şi fără plăcuţele de înmatriculare.

"Legislaţia se pare că este blândă în acest domeniu şi avem în vedere să efectuăm propuneri şi modificări legislative pentru a interveni mult mai drastic", a explicat Valentin Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, după o întâlnire desfăşurată la Ministerul Transporturilor, la care s-a discutat despre îmbunătăţirea măsurilor privind siguranţa pasagerilor şi implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârşirii infracţiunilor la Aeroportul "Hneri Coandă".

Întâlnirea s-a desfăşurat la două săptămâni după ce o japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit şi ucisă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO