Eveniment

Timp de aşteptare de 30 de minute în Vama Giurgiu. La Arad a fost suplimentat personalul

Timp de aşteptare de 30 de minute în Vama Giurgiu. La...

Autor: Laura Buciu

01.08.2021, 14:01 436

Timpul de aşteptare pentru a tranzita vama Giurgiu este de 30 de minute, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, dar acesta poate fi ocolit dacă se alege Vama Bechet, operaţională de duminică pentru călători. În Arad a fost suplimentat personalul.

Vama Giurgiu, de la graniţa cu Bulgaria, şi Vama Nădlac II, de la graniţa cu Ungaria sunt cele mai „fierbinţi” zone de la frontierele României, acestea fiind tranzitate de cei mai mulţi turişti care vin sau pleacă în concediu.

Purtătorul de cuvânt al STPF Arad, inspectorul de poliţie Andrei Alexandru Dincă a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a fost suplimentat personalul până la limita admisă.

„Suntem în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români aleg să îşi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării sau se întorc acasă din străinătate, motiv pentru care, în această perioadă se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria. Au fost dispuse măsuri aflate în competenţa instituţiei, pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. Astfel, a fost suplimentat persoanlul poliţiei de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi actele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. În prezent, în PTF Nădlac şi PTF Nădlac II sunt deschise 4, respectiv 11 artere pe sensul de intrare şi 2, respectiv 7 pe sensul de ieşire. Se menţine un contact permanent cu autorităţile din ţările vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate”, a spus reprezentantul STPF Arad.

Şi la Giurgiu, la frontiera cu Bulgaria este trafic intens. Timpul de aşteptare este de 30 de minute, a declarat, duminică, la Aleph News, Roxana Popazu, purtător de cuvând al ITPF Giurgiu.

„Activitatea turismelor şi a mijloacelor de transport în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu a fost destul de intensă în ultimele 24 de ore. Au fost efectuate formalităţile de frontieră pe sensul de intrare în ţară pentru peste 7.700 de autoturisme şi am înregistrat mai mult de 27.000 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară am înregistrat peste 5.900 de autoturisme şi au fost efectuate formalităţile de frontieră pentru un număr de 19.000 de persoane. În prezent, pe punctul de trecere a frontierei Giurgiu traficul se desfăşoară pe sensul de intrare în ţară pe patru artere şi înregistrăm un timp de aşteptare pentru activitarea de control a documentelor de maxim de 30 de minute, iar pe sensul de ieşire din ţară activitatea se desfăşoară pe şase artere de circulaţie, de asemenea, cu un timp de aşteptare tot de 30 de minute”, a spus Roxana Popazu.

Potrivit acesteia, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme.

De duminică a devenit operaţional pentru traficul de autovehicule punctul de trecere a frontierei Bechet (România) – Oryahavo (Bulgaria).

Până acum, P.T.F. Bechet era operaţional exclusiv pentru tranzitul de mărfuri.

Traficul în punctul de trecere a frontierei Bechet se desfăşoară pe câte o arteră de circulaţie, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe sensul de ieşire din ţară, iar traversarea fluviului Dunarea spre teritoriul Bulgariei se derulează cu linia de ferry-boat. Punctul de Trecere a Frontierei Bechet funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO