Eveniment

Tiriac Imobiliare negociaza atragerea unor lanturi hoteliere in proiectele din Brasov si Timisoara

Tiriac Imobiliare negociaza atragerea unor lanturi hoteliere in proiectele din Brasov si Timisoara

Anca Ioan, CEO al Tiriac Holdings

29.05.2008, 20:25 309

"Pentru proiectele din Timisoara si Brasov suntem in negocieri pentru atragerea unor lanturi hoteliere, urmand ca anul acesta sa incepem si constructia unui proiect logistic si comercial, tot langa Timisoara", a declarat Anca Ioan, CEO al Tiriac Holdings.
Cele doua proiecte, care cuprind spatii comerciale, rezidentiale, de birouri si hoteliere, vor fi finalizate in primul trimestru din anul 2010. In plus, grupul va incepe constructia unui proiect rezidential cu 150 de apartamente la Sibiu, in parteneriat cu LBBW Immobilien, valoarea de piata a proiectului fiind evaluata la circa 15 mil. euro.
Compania dezvolta in prezent doua proiecte rezidentiale in Chitila - proiectul Residenz cu 480 de apartamente in care va investi 70 mil. euro, si in sectorul 1 - proiectul Stejarii, care va cuprinde 535 de apartamente de lux.
Acesta din urma, un proiect exclusivist de lux desfasurat pe o suprafata construita de 99.360 mp si inconjurat de o padure de stejari de 200 de hectare, va atrage o investitie de 230 mil. euro. Apartamentele din complex vor costa intre 340.000 euro si 1,8 milioane euro, fara TVA.
"Primii clienti care se vor muta in acest proiect vor forma 'Clubul Stejarii', care va decide criteriile pentru atragerea viitorilor locatari. Deocamdata nu am vandut niciun apartament, pentru ca am vrut sa finalizam mai intai un show-room in care sa prezentam locuintele", spune Constantin Merlusca, directorul operatiunilor imobiliare ale grupului Tiriac.
Complexul rezidential de lux integreaza 19 cladiri cu un regim de inaltime de S+P+4E, iar apartamentele au suprafete cuprinse intre 108 si 604 mp. Prima etapa va cuprinde 286 de apartamente si va fi finalizata in toamna, urmand ca restul de 249 de apartamente sa fie finalizate in urmatorii doi-trei ani.
Finantarea pentru prima faza a proiectului a fost obtinuta in proportie de 75% de la bancile BRD, Banca Romaneasca si Banca Nationala a Greciei, restul fiind fonduri proprii. "Anul trecut am investit circa 50 mil. euro in dezvoltarea activitatilor imobiliare, pentru achizitia de terenuri si finantarea proiectelor aflate in derulare, la care s-au adaugat finantarile obtinute de la banci", explica Merlusca. Compania de constructii a proiectului este Bouygues Romania, arhitectul proiectului este Ionescu Arhitecture & Design, project managementul este realizat de Gleeds si designul interior de Architectura Group, iar agentul exclusiv este Colliers International.
"Vom dezvolta proiecte logistice si comerciale in Ploiesti si la Timisoara, unde vom avea ca ancora divizia auto a grupului Tiriac. Lucram cu cei mai mari retaileri de pe piata locala cum sunt Hornbach, Bricostore si Praktiker, care ni se vor alatura in aceste proiecte", spune Merlusca.
Tiriac Imobiliare are in plan investitii de 900 mil. euro pana in 2010, urmand sa dezvolte centre de afaceri, proiecte rezidentiale, centre comerciale, proiecte industriale si logistice si show-room-uri auto.
Grupul detine un portofoliu imobiliar de peste un miliard de euro, potrivit unor estimari, avand in vedere suprafata de terenuri achizitionata pana in prezent -peste 2 milioane de metri patrati - si proiectele aflate in derulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO