Eveniment

Ţiriac vrea să construiască o Sală polivalentă lângă fostul Metro Otopeni

Ţiriac vrea să construiască o Sală polivalentă lângă fostul Metro Otopeni

Autor: Bogdan Alecu

08.09.2010, 10:56 164

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac, doreşte săconstruiască o sală polivalentă în care să se organizeze diferiteevenimente sportive, lângă fostul Metro Otopeni, în cadrul unuiproiect imobiliar în valoare de peste un miliard de euro.

"În apropierea fostului Metro Otopeni dorim să investim într-uncentru comercial care va include şi blocuri de locuinţe şi opolivalentă. Acolo discutăm de o investiţie de peste un miliard deeuro, care o vom realiza împreună cu un partener care a mairealizat astfel de proiecte", a spus Alexandru Ţiriac.

Inspirat de politica dezvoltatorilor imobiliari din Monte Carlo,familii care construiesc case, dar pe care le păstrează înproprietate mai multe generaţii, Ion Alexandru Ţiriac a luatdecizia ca vânzările în cadrul clubului rezidenţial Stejarii să fiestopate, proiectul urmând a fi păstrat în portofoliul ŢiriacHoldings, iar apartamentele închiriate pe cel puţin un an.

"Noi avem la Monte Carlo un apartament închiriat de 30 de ani.Am dori foarte mult să-l cumpărăm, dar proprietarul nu doreşte săvândă", spune fiul fostului mare tenismen român, care şi-adezvoltat afacerile din România începând din 1990 şi care a adus pepiaţa locală nume precum Mercedes-Benz, Ford sau MetroCash&Carry.

Ţiriac Jr. este foarte convins că acest concept de businesspoate prinde şi în România şi spune hotărât că 1.000 de oameni vorsta în complexul rezidenţial până în 2014, când se va finaliza şipartea a doua a proiectului, iar un club de 20 mil. euro va figata.

Astfel, din totalul de 282 de apartamente, aproximativ 260 vorfi destinate închirierii, în condiţiie în care circa 20 au fostdeja vândute. Preţul mediu de închiriere va fi de 13,8 euro/mp, iarchiria unui apartmament de două camere şi 106 mp va porni de la 987euro pe lună. În cadrul complexului locatarii dispun de serviciuconsierge, similar cu cel din hotelurile de lux.

În toamna acestui an se va demara construcţia clubului dincadrul proiectului, care va avea o suprafaţă de 20.000 mp şi vainclude opt terenuri de tenis din care patru acoperite, douăpiscine din care una olimpică, un spa, o sală de fitness şi o pistăde alergare. În plus, clubul va dispune de trei restaurante dintrecare unul cu stele Michelin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO